- http://adeptplay.com/actual-play/cold-soldier-home-holidays, av Robowist og Ron Edwards, handler om «Kald soldat» (engl. «Cold soldier») og hvordan forberede eller ikke for å spille det.
- https://rollespil.blog/2021/05/31/m5-talons-of-night-edderkoppernes-by-aran/, av Morten Greis Petersen, har diplomati med D&D mesterreglene og reaksjonsterningskastene.
- https://www.youtube.com/watch?v=BkS6z94lnTs, av Ron Edwards, om betydninga av «cult» i Runequest.
- http://hjemmesider.diku.dk/~torbenm/Troll/RPGdice.pdf, av Torben Ægidius Mogensen, beskriver hvordan terninger brukes i (tradisjonelle) rollespill og gir meininger om hvordan de bør brukes. Fysiske aspektene til terningene er heller ikke glemt. Perspektivet er et av en spillutvikler.
- https://analoggamestudies.org/2014/09/uncertainty-in-analog-role-playing-games-part-2/, av Evan Torner, beskriver hvordan en rekke forskjellige bordrollespill skaper og bruker usikkerhet (til og med tilfeldighet).
- http://adeptplay.com/actual-play/turning-young-people-dark-side-ie-introducing-them-rpgs, av Dreamofpeace, Ron Edwards og Tommi Brander, handler om å spille med yngre spillere og litt om spillederkontroll og intuitiv kontinuitet.
- http://adeptplay.com/actual-play/fantasy-adventure-emerges-bright-and-harsh, av Ron Edwards, Ross og Lorenzo C., handler om kritiske suksesser, feiler og hvordan de påvirker spillet.
- https://lumpley.games/2021/05/31/powered-by-the-apocalypse-part-7-qa-round-2/, av Vincent Baker, om blorb, definisjonen til PBTA og andre kommentarer.
- https://idiomdrottning.org/the-fictioneers-talk-about-blorb-again, av Sandra Snan, fortsetter en samtale om blorb.
- https://rucore.libraries.rutgers.edu/rutgers-lib/48694/, av Aaron Trammell, kapittelet om konklusjoner, forsøker å argumentere det avhandlinga har vist som heilhet. Til eksempel, at numeriske verdier til rollene i D&D og oppositionelle tankesett knytta til dem har sterk tilkobling til rasisme, seksisme osv. blant rollespillere, men til eksempel World of darkness -spill er veldig forskjellige når det kommer til dette.
- https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/493183/Pitkaniitty%20ja%20Sopanen.pdf?sequence=2, av Joona Pitkäniitty og Eetu Sopanen, forteller om bordrollespill som verktøy i kirkens ungdomsarbeid. De utvikla et tradisjonellt spill og eventyr som forteller om historier i Bibelen. De fant det var godt egna til arbeidet og at åtte spillere var for mange, fire eller fem bra.
- http://sokath.com/home/wp-content/uploads/2018/01/smith-fdg15.pdf, av Gillian Smith, forteller om analoge prosedurelle generasjonsmetoder i forhold til modern vitenskaplig samtale om liknende digitale metoder.
- https://pelilauta.web.app/thread/1xLDOaX9BmiAW56ZPBdH/view, av Sami Koponen, forteller om Hood-spillet og hvordan han brukte det og hva det egner seg til.
- https://pelilauta.web.app/thread/MIkr1Wl1DabWHYL9ggiC/view, av Ilkka Leskelä, er en spillrapport med grunndig analyse av hvordan terningskast brukes i spillet.
- https://pelilauta.web.app/thread/mGNJgHW2kA7PqCv8iJe9/view, av Petri Leinonen og mange andre, beskriver hvordan hule-eventyr er forskjellig fra fantasi sem sjangre.
- https://pelilauta.web.app/thread/3xio4ShQPK6SeXIpEd9Y/view, av Petri Leinonen og andre, om når og hvorfor terninger brukes. De tre spilla han spilte bruker ikke terningskaster for å finne om noen lykkes eller ikke, men for andre formål.
- https://pelilauta.web.app/thread/eCGfPoeAkhihEDWlGX8p/view handler om definisjonen til historiespillet.