Sivuhahmojen luonteenpiirteet

Minulle eläväisten ja monipuolisten sivuhahmojen peluuttaminen ei ole kovin helppoa tai luontevaa. Sanoisin itse olevani aika huono siinä, mutta omaan arviointikykyyni en tässä luota.

Minulla on pitkä ja laajeneva liuta mörköjä/satunnaiskohtaamisia, aarteita ja loitsuja. Miksikäs ei myös luonteenlaatuja? Tavoitteeni ei ole suuri – pyrin nollaulotteisista hahmoista yksiulotteisiin mediaanina – joten en kaipaa mitään syvää luonteenkuvausta. Yksi voimakas piirre, tavoite tai luonteenlaatu riittää.

Aina, kun pelaajat juttelevat sivuhahmolle, heitän isosta taulukosta yhden piirteen. Sivuhahmolla on taulukosta tuleva mielipide, tavoite tai luonteenpiirre.

Yleisten luonnetaulukoiden lisäksi katselen pelaajahahmojen luonteenpiirteitä, uskontoa ja historiaa. Jos tulee mieleen jotain, mikä on näiden kanssa samansuuntaista, näitä haastavaa, tai näitä kommentoivaa, niin kirjoitan sen mukaan taulukkoon. Ehkä se osuu joskus kyseisen hahmon kohdalle, ehkä vain tekee jostakin sivuhahmosta eläväisemmän pelissä tai parissa.

Hiekkalaatikkopelinjohtamisen/tuomaroinnin hengessä en tietenkään valitse dramaattista tai tilanteeseen sopivaa luonnetta, mutta en koe, että asiaan liittyvien luonteenpiirteiden lisääminen taulukkoon on liian suuri määrä räätälöintiä tähänkään pelitapaan.

Sivuhahmojen luonteenpiirteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.